img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-2-2024 17:59

Lezing over de steenuil

Weert - 1 februari 2024 - Op dinsdag 13 februari organiseert IVN Weert een lezing over de steenuil. Steenuilen zijn bijzondere vogels: niet alleen in de nacht actief, de geruisloze vlucht, hun typische uiterlijk en de zo kenmerkende baltskreten zijn fascinerend. Rondom Weert lijkt het met de steenuilen weer beter te gaan. De lezing wordt verzorgd door Geco Visscher, voorzitter van de Limburgse Kerk- en Steenuilenwerkgroep, en Remco Drevijn, coördinator Steenuilenwerkgroep IVN Weert

img

Steenuilen verschillen van andere uilen, maar er zijn ook overeenkomsten. Zo kunnen uilen over het algemeen bijzonder goed zien.

Welke aanpassingen steenuilen nog meer hebben om te kunnen jagen, waar ze op jagen, hoe je ze kan herkennen; dit wordt allemaal tijdens deze avond besproken.

De broedbiologie, het belang van goede biotopen en de gevaren waar onze steenuilen mee moeten ‘dealen’ worden eveneens besproken. Een paar praktische zaken zoals het inventariseren en de populatie rondom Weert zullen daarbij zeker niet ontbreken.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 13 februari 2024, aanvang 19.30 uur

waar - Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’, Geurtsvenweg 4, Weert

entree - € 2,00, inclusief een kop koffie of thee

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: IVN Weert (steenuil) 
031123/HvL

Wellicht interessant