img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-12-2023 13:58

Geelen Counterflow Haelen ook landelijk 'Fietswerkgever van het Jaar' in categorie 50-200 werknemers

Haelen - 7 december 2023 - Begin november werd bekendgemaakt dat Geelen Counterflow Haelen zich 'Fietswerkgever Limburg van het Jaar' mocht noemen in de categorie 50-200 werknemers. Daarmee deed het Haelense bedrijf automatisch mee in de landelijke verkiezing en ook door de landelijke jury zijn ze op dinsdag 21 november als winnaar uitgeroepen. Zij zijn door de motivatie van 14 medewerkers genomineerd voor deze prijs. 

img

Geelen Counterflow uit Haelen won deze prijs in de categorie 50 – 200 medewerkers. Zij zijn door de motivatie van 14 medewerkers genomineerd voor deze prijs doordat ze o.a. een fantastisch fietsbeleid en voorzieningen hebben. Vervolgens zijn zij door de landelijke jury als winnaar uitgeroepen. De jury zei het volgende: "Het hele plaatje klopt! De manier waarop Geelen Counterflow invulling geeft aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap is inspirerend!"

Maar dat was nog niet alles, medewerker Mark Silkens van Geelen Counterflow won door zijn motivatie ook een E-bike. In zijn motivatie omschreef hij de organisatie als duurzaam, verantwoord, betrokken en het allerbelangrijkste een goed voorbeeld vanuit het management die zelf ook duurzaam reizen voorop stelt.

50-200 medewerkers: Geelen Counterflow uit Haelen 

Het bedrijf is uitvinder en wereldmarktleider van tegenstroomkoelers en -drogers die de hoogste voedselveiligheidsnormen en energie-efficiëntie en de laagste Total Cost of Ownership voor de voedingsmiddelen-industrie bieden. Bij Geelen Counterflow staat verduurzaming van het woon-werkverkeer, gebouw en in de werkwijze voorop. Bij binnenkomst springt direct de ‘duurzaam reizen’ zuil in het oog. Medewerkers ‘klokken’ hier dagelijks in door aan te geven op welke manier zij naar kantoor zijn gereisd die dag; met de fiets, al carpoolend of met de elektrische auto. Voor alle drie deze opties ontvangt men een bonus van 25 cent per kilometer voor de woon-werk afstand. Meer dan de helft van de medewerkers maakt gebruik van de bonusregeling en inmiddels is de bestaande fietsenstalling te klein en wordt deze uitgebreid, met laadpalen voor e-bikes met energie vanaf de zonnepanelen van het dak van de stalling.

Bron Midden Limburg Bereikbaar/Achtergrondfoto FB Geelen Counterflow
071223/Hv

Wellicht interessant