img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-6-2019 10:30

KERNgezond Heibloem in de moestuin

Heibloem - Op maandag 17 juni  2019 vond de slotactiviteit van het eerste jaar KERNgezond in Heibloem plaats. De leerlingen van de groep 5/6 van basisschool De Heihorst namen een kijkje in hun, nog nieuwe, eigen moestuin, maakten een heerlijk en gezond gerecht en gingen aan de slag met de zintuigen.

img

In de moestuin was bij alle groenten en kruiden een nummer gezet, de leerlingen moesten in groepjes uitvinden om welke groenten of kruiden het ging.

Daarna werd er in de klas een gerecht gemaakt: ‘paprikabootjes’. In een kwart paprika smeerden men zuivelspread. Men sneed stukjes komkommer, bosui en bieslook zo klein mogelijk en legden dit op de paprika. Deze smaken samen maakten een heerlijk fris gerecht wat dan ook lekker opgegeten werd.
 
Als laatste onderdeel was er de zintuigentest. De kinderen gingen aan de slag met kijken, proeven, ruiken en voelen: Zo keken ze naar vier verschillende kleuren producten in een kommetje. Uiteindelijk bleek dit allemaal yoghurt te zijn waarvan er bij drie kommetjes kleurstof was toegevoegd. Ze proefden een aantal verschillende, klein gesneden, producten. Ze roken aan vier verschillende afgedekte kommetjes om zo enkele producten te ontdekken en tot slot voelden ze aan zes verschillende producten in een doos. Bij dit alles probeerden ze te raden wat ze voor zich hadden.
 
Foto: KERNgezond

Tags
Wellicht interessant