img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-6-2019 15:45

Installatie pastoor-deken Miltenburg LIVE bij DeltaLimburg.nl

Thorn - Op zondag 30 juni 2019 zal de Zeh. Wim Miltenburg fso in de Abdijkerk van Thorn worden geïnstalleerd als pastoor van de parochies van cluster Emmaüs (Beegden, Heel, Thorn, Wessem, Ell, Hunsel, Ittervoort en Neeritter). Hij is tevens benoemd tot deken van het dekenaat Thorn, waartoe 21 parochies behoren. 
 

img

Rond 13.45 uur wordt de nieuwe pastoor-deken, concelebranten, acolieten, misdienaars, naaste familieleden, leden van de geestelijke familie 'Het Werk' en bestuursleden door de schutterij afgehaald bij de pastorie op de Wijngaard. Vervolgens gaat de stoet via de Vinkenstraat, Hoogstraat en Kerkberg naar de Abdijkerk. De plechtige Eucharistieviering begint om 14 uur.

Hoofdcelebrant is Mgr. R. Maessen, vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Hij zal ook de Installatie verrichten van Wim Miltenburg fso als pastoor van cluster Emmaüs en deken van het dekenaat Thorn. Naast Mgr. Maessen en pastoor-deken Miltenburg zijn er nog 14 concelebranten bij deze Eucharistieviering aanwezig.

De Heilige Mis wordt opgeluisterd door de gezamenlijke koren van parochiecluster Emmaüs (aangevuld met koorleden uit andere parochies van het dekenaat) o.l.v. Marij Berkers en Piet Mennen. Het orgel wordt bespeeld door Daniël Jansen.

DeltaLimburg.nl zendt de installatie van de nieuwe deken Wim Miltenburg live uit. U hoeft dus niets te missen als u niet persoonlijk aanwezig kunt zijn.

Ga op zondag 30 juni 2019 om 13.50 uur naar de website www.deltalimburg.nl, klik op de play-button en u kunt live de hele plechtigheid volgen via uw pc, tablet of smartphone. U kunt de beelden zelfs casten naar uw TV-scherm indien u een smart-TV heeft.

 

Wellicht interessant