img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-7-2019 16:45

Informatieavond dijkversterking Neer

Neer - Op dinsdag 9 juli 2019 wordt in Neer in gemeenschapshuis De Haammaeker een informatiebijeenkomst gehouden over de plannen rondom de dijkversterking in Neer. Er wordt een presentatie gehouden en er is veel (beeld)materiaal aanwezig. Ook is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Die avond staat een team voor u klaar om u te informeren over de werkzaamheden die eraan gaan komen en om uw vragen over de realisatie, het ontwerp en het doel van het project te beantwoorden. De bijeenkomst start met een algemene presentatie. Verder is veel kaartmateriaal en foto’s over het gebied beschikbaar. 

De dijk in het Limburgse Neer is niet stevig en niet hoog genoeg meer om de bewoners goed te beschermen tegen hoogwater. Aannemer Herik/Strukton werkt als aannemer aan de dijkversterking. Zij verhoogt en vervangt de kering, inclusief nieuwe coupures, en passen infrastructuur aan. Om straks droge voeten te houden hoogt de aannemer de ruim 1.600 meter lange dijk op en verleggen ze deze plaatselijk. Ook passen ze twee stuwtjes aan. In plaats van de zo'n 500 meter lange keermuur komt een nieuwe hogere harde kering, die deels uit glazen panelen bestaat. In deze muur bevinden zich ook doorgangen (coupures). Deze worden vervangen en voorzien van nieuwe keermiddelen. Bij een nieuwe kering hoort in dit geval ook aangepaste infrastructuur.

Locatie: Gemeenschapshuis De Haammaeker, Hoogstraat 2, Neer.

Datum en tijd: dinsdag 9 juli 2019, van 19 tot 21 uur.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Herik/Strukton. 

Meer informatie via deze link.

Foto's: Ger Peeters

Wellicht interessant