img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2019 13:02

Lezing: Vergeten oorlogstragedies in en rondom Roermond

Roermond - Op vrijdag 20 september 2019 organiseert Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn een bijzondere najaarslezing over enkele opmerkelijke en ook lange tijd vergeten oorlogstragedies in Roermond en omgeving. Nader belicht door Har op 't Veld en Chrit Houtackers en ondersteund door veel nog nooit vertoonde foto's.

img

De lezing zal bestaan uit twee delen:  

Har Op ‘t Veld zal vertellen over de beschieting van de munitietrein door RAFvliegtuigen van het Duitse afweergeschut op de hoogste Kitskensbergtop, over wat daaraan vooraf ging en over hetgeen hiervan tot op heden nog zichtbaar is.

Chrit Houtackers deelt zijn persoonlijke oorlogsherinneringen over Buurtschap De Spik in oorlogstijd en het hiermee samenhangende verschrikkelijke ongeluk in het najaar van 1945, waarbij negen  jonge kinderen om het leven kwamen. 

Meta van Appeven zal vervolgens een gedicht voordragen uit het boek “Vergeten Tragedies” en het verhaal van haar moeder voorlezen. 

Het belooft een interessante en bewogen lezing te worden, met de vele, vaak persoonlijke, beschikbare informatie en naslagwerken. 

Locatie: Kantine Sportvereniging EMS (Sportpark Kitskensberg), Oude Keulsebaan 169, Roermond.

Datum en tijd: Vrijdagavond 20 september 2019, van 19 tot ca. 21 uur.

Aanmelden kan per e-mail via tussenroerenijzerenrijn@gmail.com

Entree: € 5 per persoon (ter plaatse contant te voldoen). 

Wellicht interessant