img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2023 12:10

Doe Mee Weken - lezing 'Dementie in de buurt; hoe blijf je meedoen?'

Roermond - 14 september 2023 - Op woensdag 20 september wordt in Roermond in het kader van de Doe Mee Weken de lezing 'Dementie in de buurt; hoe blijf je meedoen' georganiseerd. In deze presentatie staat de vraag centraal wat je als buur, bekende of straatgenoot voor iemand met dementie kunt betekenen. Kees Spapens werkte als psychloog met mensen met dementie en bespreekt hoe je met iemand met dementie in contact kunt komen om zo de vicieuze cirkel te doorbreken.

img

Met dementie in je buurt voel je je niet altijd meteen op je gemak. Hoe zorg je er voor, dat iemand met dementie mee kan blijven doen?

Je hoeft geen dokter te zijn om te weten, dat iemand in de buurt niet meer zo vaak buiten komt en dat een praatje maken eigenlijk niet meer vanzelf gaat. Is het dementie? Als buur voel je je onzeker. Je zoekt iemand met moglijk dementie niet gemakkelijk op. En met dementie neem je ook niet gemakkelijk initiatief. Samen met zijn of haar mantelzorger ligt vereenzamen voor de hand.

Om aan die onmacht te ontsnappen is enig inzicht in wat dementie is en hoe je er mee omgaat van belang. Buurtgenoot Kees Spapens werkte als psychloog met mensen met dementie en gaat graag met u erover in gesprek. Hij bespreekt aan de hand van voorbeelden hoe je met iemand met dementie in contact kunt komen om zo de vicieuze cirkel te doorbreken.

Praktische informatie

wanneer - woensdag 20 september 2023, van 19.00 tot 21.00 uur

waar - Buurtcentrum/wijkgebouw de Vlonder, Florasingel 28, Roermond

deelname - gratis

aanmelden - aanmelden kan per e-mail via alzheimerroermond@icloud.com of bel 0475-327432

meer informatie - dit is een activiteit in het kader van de Doe Mee Weken.  
 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

130923/HvL 

 
 

Wellicht interessant