img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-10-2020 08:08

Dutch Food Week - gezonde traktatie voor zorgcentrum Beek en Bos

Heythuysen - 14 oktober 2020 - LLTB-leden hebben appels uitgedeeld bij vier Limburgse zorginstellingen, waaronder Beek En Bos in Heythuysen. Deze uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week, een week waarin het genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staat. Dit jaar is het thema ‘verbinden’.

img

De overige locaties in Limburg waren Sint Jozef in Meijel en twee instellingen van Stichting Sevagram, locaties Dr. Ackenshuis in Gulpen en Langedael in Vaals. 

Léon Faassen, LLTB-voorzitter: “Wij zeggen niet voor niets boeren en tuinders houden Limburg gezond. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Limburgse agrarische ondernemers. Collega’s door het hele land zijn dag in dag uit bezig een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving te maken hebben. Zorgen voor gezonde voeding is er daar slechts één van, maar wel een hele belangrijke, juist nu.”

Dutch Food Week

De uitdeelactie gebeurt tijdens de Dutch Food Week. Een week waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden’. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

Ook elders in het land werden appels uitgedeeld door de leden van LTO Noord en ZLTO om Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders te laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.
 
Bron LLTB / Foto FB LLTB

Wellicht interessant