img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-10-2020 11:59

LG De Grenslaupers over de virtuele marathon van Eindhoven en coronamaatregelen

Stramproy - 19 oktober 2020 - Net als alle andere sportverenigingen heeft ook de hardloopgroep LG De Grenslaupers te maken met afgelaste evenementen, zoals Grenslaup Vosseven (editie oktober), de Halve van Ell (22 november) en afgelaste baantrainingen. Maar dat betekent niet dat er niet meer kan worden getraind. De trainers hebben coronaproof alternatieven georganiseerd. Maar daarvoor was er nog de virtuele marathon van Eindhoven.

img

Het verslag van LG De Grenslaupers:

Virtuele marathon Eindhoven  

De Grenslaupers zijn een internationaal hardloopgroepje (nou ja groepje, groep! En een heel leuke!). Leden uit Nederland (Limburg en Noord-Brabant), België en in vroegere jaren ook uit Duitsland en zelfs Noorwegen. Onder de huidige leden is echter iemand die ook een bijzondere afkomst heeft, Lila Joseph. Zij komt oorspronkelijk uit Trinidad en Tobago. Al diverse jaren is ze binnen de Grenslaupers actief aan het hardlopen. Afgelopen zondag liep ze bij één van de laatste wedstrijden die gehouden werden, de virtuele marathon van Eindhoven, voor het eerst in haar leven een marathonafstand. Ze finishte in een tijd van 6 uur en 25 minuten. Een geweldige prestatie van iemand die nog niet zo lang met hardlopen bezig is en ook pas op latere leeftijd met die sport begonnen is. Chapeau Lila!

Aanpassingen n.a.v. de aangescherpte coronamaatregelen

Hardlopen mag nog, maar alleen nog in groepjes van maximaal 4 personen op voldoende afstand (1,5 m) van elkaar. Baantrainingen zijn op dit moment ook niet meer mogelijk. Er zijn door de trainers alternatieven opgesteld voor de duur van 4 weken, waardoor de leden die dat willen en kunnen en mogen toch aan de gang kunnen blijven in groepjes.

Nadeel van de maatregelen is wel, dat de Grenslaup Vosseven, de maandelijkse trimloop van de Grenslaupers voor de maand oktober is afgelast. Of november en december ook nog volgen wordt later bekend. Erger is het dat de Corona-editie van de Halve van Ell op 22 november afgelast moest worden. Hieraan was al een en ander aan voorbereiding gedaan, maar dat mocht niet baten. De te korte voorbereidingstijd en onzekerheid over verlenging van de gedeeltelijke lockdown deden bestuur en commissie besluiten dit hardloopevenement ook van de kalender te halen. We hopen in 2021 dit prachtige hardloopevenement weer op de kalender te zetten.  

Vrijblijvend uitproberen

Ben je benieuwd of dit ook een sport voor jou is? Je bent van harte welkom om vrijblijvend 6 weken mee te trainen op de dinsdag of donderdag of beide dagen en zelf te ervaren hoe het trainen in een groep jou bevalt.

Samen hardlopen. Het zal je helpen om een betere opbouw van je trainingen te ervaren, sneller te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen. Daarnaast heeft het een sociale werking, je ziet, praat met, loopt met, lacht met, huilt met en beleeft hardlopen met anderen.

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op de website van LG De Grenslaupers uit Stramproy. Interesse? Meld je via secretariaat@degrenslaupers.nl of 06-21573196.

Foto: Jos Smeets 
 
 

Tags
Wellicht interessant