img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-11-2020 03:00

Gratis kennismakingstijdschrift van jarige Heemkring Heel

Heel - 1 november 2020 - Heemkring Heel bestaat 1 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling en een gratis kennismakingstijdschrift. Het eerste exemplaar werd op 30 oktober uitgereikt aan Tim Snijckers, wethouder van de gemeente Maasgouw. Inwoners van Heel, Panheel, Pol en Osen krijgen het gratis in hun brievenbus en vanaf 2 november staat het ook online op www.heemkringheel.nl. Wij waren er op 30 oktober bij.

Een jaar geleden heeft een aantal inwoners uit Heel een Heemkring opgericht.

Wim Coolen, voorzitter Heemkring Heel: “Wij maakten ons zorgen; er is in Heel veel erfgoed verloren gegaan, zoals de kloosters die zolang het dorpsbeeld bepaalden.”  
 
Een van de projecten die Heemkring Heel het komende jaar hoopt te realiseren is een expositie- en informatiecentrum. Wim Coolen: "Daar kunnen we de geschiedenis van het dorp en dat rijk kloosterverleden laten zien. “We willen het erfgoed en de geschiedenis van het dorp niet alleen bewaren, maar ook tastbaar en beleefbaar maken.” 

Wie niet in één van deze kernen woont en toch kennis wil maken met Heemkring Heel kan terecht op de website www.heemkringheel.nl. Daar staat vanaf 2 november ook een digitale versie van het tijdschrift.
 
Foto en video Pieter Cornelissen

Tags
Wellicht interessant