img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-11-2020 12:12

(Corona) Hulplijn Synthese gemeente Beesel - hulp nodig? Bel gerust!

Beesel - 12 november 2020 - Dit voorjaar introduceerde Synthese voor alle inwoners van de gemeente Beesel de hulplijn voor mensen die hulp nodig hadden naar aanleiding van Corona. De hulplijn blijft beschikbaar nu deze situatie nog even lijkt voort te duren. Juist nu zouden er hulpvragen kunnen ontstaan waarvoor niet direct oog is en daarom blijft de hulplijn juist nu actief. Bel gerust voor hulp of bij vragen de Hulplijn: 06 408 45 404.

img

Aanleiding voor de hulplijn

In maart van dit jaar werden we min of meer overvallen door een virus dat ons plotseling in de greep hield. Een heel besmettelijk en gevaarlijk virus dat vroeg om een stevige aanpak en strenge maatregelen. De regering kondigde een zogenaamde intelligente lock-down af; iedereen moest zo veel mogelijk thuisblijven, thuis werken en vooral ook de ouderen en kwetsbaren moesten beschermd worden. Voor veel mensen een angstige en spannende tijd. Maar ook een tijd waarin we klaarstonden voor elkaar. Boodschappendiensten, belrondes, berentochten en gevelconcerten. We probeerden elkaar zo goed mogelijk te helpen. En we probeerden ervoor te zorgen dat er niemand buiten de boot viel. Om IEDEREEN te bereiken, juist ook de mensen die niet zo digitaal vaardig zijn of het moeilijk vinden om hulp te vragen viel er bij alle huishoudens in de gemeente Beesel een flyer in de bus met informatie over de hulplijn van Synthese en samenwerkende partners.

Effecten

Er was veel saamhorigheid en veel vragen werden onderling opgelost. Heel fijn en heel goed natuurlijk. Waar er meer nodig was wist een aantal hulpvragers de hulplijn te vinden. De Coronacrisis vlakte in de loop van de zomer een beetje af en de grootste nood leek achter de rug. Het werd rustig op de hulplijn.

Hulplijn 2.0

Dit najaar laaide het virus echter weer op en opnieuw werden de regels aangescherpt. Waar we in de zomer nog lekker naar buiten konden en de terrassen nog open waren is het weer nu minder aangenaam en de terrassen zijn gesloten. Mensen blijven meer binnen en mogen nog maar 2 bezoekers per dag ontvangen. Juist nu zouden er hulpvragen kunnen ontstaan waarvoor niet direct oog is. Daarom blijft de hulplijn juist nu actief. Bel gerust voor hulp of bij vragen.

Tags
Wellicht interessant