img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-11-2020 17:15

SJG Weert krijgt prachtige beoordeling

Leudal - 24 november 2020 - In haar nieuwe blog vertelt bestuurder Inge de Wit van het SJG Weert over het vierdaagse bezoek van het NIAZ, het Nederlands Instituut voor Accreditatie Ziekenhuis dat eens in de vier jaar de kwaliteit van alle zorginstellingen in Nederland beoordeelt. Het daadwerkelijke eindoordeel volgt eind december, maar het NIAZ is nu op alle fronten al vol lof. De volledige tekst van haar blog:  

img

"Vandaag wil ik het even hebben over onze kwaliteit, met een heel groot compliment! We hebben iets prachtigs te vieren in SJG Weert en wat mij betreft mag de hele wereld het weten. Met een grote glimlach zeg ik: wij zijn een topziekenhuis. Zelf wist ik dat natuurlijk al lang, maar het is een heerlijk gevoel als dat ook wordt bevestigd. 

Deze maand hadden we het NIAZ op bezoek, het Nederlands Instituut voor Accreditatie Ziekenhuizen, dat eens in de vier jaar de kwaliteit van alle zorginstellingen in ons land beoordeelt.

Vier dagen lang hebben zes onderzoekers ons ziekenhuis binnenstebuiten gekeerd. Zowel live op locatie als digitaal vanaf een afstandje hebben zij getoetst of we in SJG Weert ook doen wat we tegen onze patiënten zeggen. Of we daadwerkelijk goed zorgen voor kwetsbare ouderen, zieke kinderen en mensen met hart- of nierfalen. Of we garant staan voor een veilige overdracht van medicatie bij opname en ontslag. Wat we doen om infecties te voorkomen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De onderzoekers van het NIAZ spraken uitvoerig met patiënten en medewerkers, bezochten verschillende afdelingen en namen alle belangrijke werkprocessen onder de loep. En nu ligt het eindoordeel op tafel. We hebben de meest complete en belangrijkste test in ziekenhuisland met vlag en wimpel doorstaan. Het eindoordeel horen we eind december vanuit het hoofdkantoor, maar nu al is het NIAZ vol lof over de kwaliteit, veiligheid en gastvrijheid in SJG Weert. Over de manier waarop medewerkers zich ontwikkelen, zich openstellen voor verbetering en leren van fouten. Het NIAZ roemt de mentale weerbaarheid van het ziekenhuispersoneel. Kijkend naar wat we dit jaar voor de kiezen hebben gekregen en welke inspanningen er tot op de dag van vandaag geleverd worden om de reguliere zorg overeind te houden, is dat misschien nog wel het grootste compliment. Het laat maar weer eens hoe sterk we zijn. En dat onze dagelijkse belofte geen grootspraak is. Alles wat we doen, doen we voor onze patiënten.

Inge de Wit

Bestuurder SJG Weert"

Foto FB SJG Weert

Wellicht interessant