img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-1-2021 10:55

Land van Horne start binnenkort met vaccineren bewoners verpleeghuizen

Midden-Limburg - 23 januari 2021 - Stichting Land van Horne is druk bezig met alle voorbereidingen om de vaccinaties voor bewoners van haar verpleeghuizen op een verantwoorde en veilig manier te kunnen uitvoeren. De groep kwetsbare ouderen is hard getroffen door het coronavirus. De verwachting is dat in de week van 1 februari kan worden gestart met de vaccinatie. De definitieve datum is afhankelijk van de levertijd van de vaccins en benodigde materialen.

img

Groep cliënten

Een belangrijk criterium voor de groep cliënten die in aanmerking komen voor vaccinatie is dat ze wonen in een van de verpleeghuizen van Land van Horne én onder verantwoordelijkheid staan van een arts op locatie. Daarnaast komen de revalidanten van het Geriatrisch Revalidatiecentrum hiervoor in aanmerking. Deze twee groepen krijgen het vaccin Comirnaty (Pfizer/BioNTech) vaccin toegediend.

Cliënten die thuiszorg ontvangen of onder verantwoordelijkheid staan van de eigen huisarts worden in een later stadium opgeroepen door de huisarts en/of GGD.

Vaccinatieteam

Land van Horne heeft een speciaal vaccinatieteam samengesteld. Het team bestaat uit verpleegkundigen die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om de vaccinaties toe te dienen. Op de locatie is een arts aanwezig voor toezicht op de manier van werken en het verlenen van eventuele nazorg.

Voorbereidingen

Het veilig en verantwoord toedienen van vaccinaties op deze schaalgrootte vereist een operatie van ongekende omvang met uiterste precisie.  

 

 

Wellicht interessant