img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-5-2021 14:45

Dodenherdenking 2021 in gemeente Roermond

Roermond - 4 mei 2021 - Vanwege de coronamaatregelen heeft de viering van Dodenherdenking dit jaar ook in de gemeente Roermond een sober karakter. De vlaggen hangen de hele dag halfstok en burgers kunnen de hele dag bloemen leggen bij de oorlogsmonumenten. De burgemeester en de voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Herdenking Gevallenen Roermond 1940/ 1945 hebben een toespraak gehouden: 

De Dodenherdenkingen in Roermond vinden ook dit jaar in aangepaste vorm plaats. Vanwege de coronamaatregelen vinden de herdenkingen zonder publiek plaats. Ook in de kernen Maasniel, Herten en Swalmen is het programma van de Dodenherdenking aangepast.

Om 19.58 uur wordt het Taptoe-signaal gespeeld, gevolgd door twee minuten stilte. Na het Wilhelmus worden kransen gelegd door de burgemeester en de voorzitter van de Stichting Jaarlijkse Herdenking Gevallenen Roermond 1940/1945. Vertegenwoordigers van organisaties uit de Roermondse gemeenschap leggen in de loop van de dag – volgens een tijdschema - een krans of bloemstuk bij het monument.

Op 4 mei start het Gemeentearchief met de online rubriek 'Oorlogsverhalen'

Reportage gemeente Roermond

Wellicht interessant