img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-6-2021 15:46

Kunst, Verkeer en KERNgezond in één in Reuver

Reuver - 23 juni 2021 - De kinderen van de groepen 3 en 4 van basisschool Meander in Reuver beleefden vandaag hun KERNgezond-activiteit, gekoppeld aan de schoolthema's Kunst (groep 3) en Verkeer (groep 4). Er werd een Ren-Je-Rot-Quiz gespeeld, een eigen eetbaar kunstwerk en een gezond stoplichtspiesje klaargemaakt en er werd beweegmemory gespeeld. 

img

Groep 3 heeft het schoolthema Kunst. KERNgezond maakte hier een gezonde link mee door met de kinderen een Ren-Je-Rot-Quiz te spelen met vragen over vormen en kleuren van fruit en andere kunstzinnige gezondheidsvragen. Daarnaast maakten ze hun eigen fruitschilderij door verschillende soorten fruit en bepaalde vormen te snijden. Als laatste speelden ze nog een beweegmemory, om lekker actief bezig te zijn.

Groep 4 beleefde activiteiten rondom hun thema Verkeer. Ook deze leerlingen startten met een Ren-Je-Rot-Quiz, nu met verkeersvragen. Daarnaast gingen ze in groepjes de straat op om quizvragen bij verkeersborden en verkeerssituaties te beantwoorden. Als laatste onderdeel maakten ze een heerlijk en gezond stoplichtspiesje van allerlei soorten fruit.

Al deze heerlijke gerechtjes konden gemaakt worden dankzij PLUS Savelkoul. Zij stelden alle lekkere soorten fruit beschikbaar.

Foto KERNgezond 
230621/HvL

Wellicht interessant