img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-8-2021 08:30

Expositie 'A....die! Ad Maas 1930-2013' in Museum Thorn

Thorn - 6 augustus 2021 - Op vrijdag 13 augustus wordt de expositie 'A....die! Ad Maas 1930-2013 geopend in Museum Thorn. Het witte stadje eert deze bijzondere kunstenaar, die ruim 40 jaar woonde en werkte in Thorn, met een bijzondere overzichtstentoonstelling van zijn beeldende en geschreven werk van zijn academietijd tot aan zijn dood in 2013. De tentoonstelling is vanaf 14 augustus tot eind februari 2022 te zien in Museum Thorn.

img

Over Ad Maas

In het oeuvre van Ad Maas is een aantal thema’s leidend: spelen met taal, (het verlies van) liefde en geloof, het menselijk lichaam, de dood. Vrouwen(lichamen) en de relatie tussen man en vrouw zijn een rode draad in zijn werk.

Als kunstenaar was Ad Maas, opgeleid aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht, een outsider. Niet in te delen bij enige groep of stroming werkte hij consequent aan een zeer authentiek en persoonlijk oeuvre. Hij maakte graag gebruik van eenvoudige, gevonden materialen zoals jute, kistjes, touw, drijfhout en glazen potten. Van elk voorwerp kon Ad wel een kunstwerk maken.

De handen van Ad Maas stonden nooit stil. Na een loopbaan als tekenleraar wijdde hij zich vanaf zijn 55ste geheel aan zijn vrije werk. Op het eerste gezicht speelt daarin zijn woonplaats Thorn geen grote rol. Maar wie goed kijkt, ziet wel dat overal water, maaskeien, meerpalen en paardebloempluisjes opduiken, die Ad Maas stevig verankeren in het Limburgse Maaslandschap, waar hij zelfs, een gelukkig toeval, zijn naam aan ontleent.

Ad Maas was tevens een woordkunstenaar, die zijn kunst meestal vergezeld liet gaan van tekst. Op 14 borden verspreid door Thorn zijn teksten van Ad Maas te lezen.

Praktische informatie

wanneer - 14 augustus 2021 tot eind februari 2022

waar - Museum Thorn, Wijngaard 14, Thorn

openingstijden en entree - deze vindt u hier

Foto's Leon van Lier/Museum Thorn
060821/HvL

 


 

Wellicht interessant