img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-11-2021 10:40

'SamenLoop voor Hoop Roermond' verder onder nieuwe naam 'Samen voor Hoop'

Roermond - 23 november 2021 - In het weekend van 11 en 12 juni 2022 staat Sportpark de Wijher in het teken van Samen voor Hoop: een 24 uur durende wandelestafette die voorheen bekend stond onder de naam SamenLoop voor Hoop Roermond. Met het initiatief wordt aandacht gevraagd voor kanker en wordt geld ingezameld voor diverse goede doelen, waaronder het Toon Hermans Huis Roermond en Kankeronderzoek Limburg. Afgelopen april kondigde KWF aan te gaan stoppen met het wandelevenement. De lokale organisatie van de SamenLoop Roermond gaat nu zelfstandig verder als 'Samen voor Hoop'.

In Roermond is de SamenLoop al jaren een begrip. In 2007 was Roermond de derde gemeente in Nederland en de eerste in Limburg waar de SamenLoop voor Hoop werd georganiseerd. Sindsdien heeft de vrijwilligersorganisatie het initiatief maar liefst vier keer georganiseerd, telkens met tussenpozen van 3 jaar. Met de vier SamenLoop-evenementen van Roermond werden door de duizenden deelnemers en vrijwilligers meerdere tonnen opgehaald voor KWF Kankerbestrijding en ook lokale doelen zoals het Toon Hermans Huis in Roermond. Maar belangrijker nog dan de financiële opbrengst is de aandacht en support die tijdens het event uitgaat naar de zogeheten survivors – (ex-)kankerpatiënten – en hun naasten.

De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, dat onder begeleiding van KWF lokaal wordt georganiseerd door vrijwilligers.  Eerder dit jaar kondigde KWF aan te gaan stoppen met het wandelevenement. De lokale organisatie van de SamenLoop Roermond heeft zich daarop beraad op de toekomst.

Voorzitter Bart Lickfeld: “We waren het er met zijn allen unaniem over eens dat dit mooie initiatief een vervolg moest krijgen. Met inmiddels vier edities achter de rug is er een stevig fundament gelegd voor de toekomst en daarop bouwen we de komende jaren voort.”

Nieuwe naam

Wel kreeg het initiatief een nieuwe naam: Samen voor Hoop.

Bart Lickfeld: “We hebben een nieuwe stichting opgericht met een nieuwe naam, maar met dezelfde oude bekende organisatie. En ook het doel is hetzelfde: een 24 uur durende wandelestafette om aandacht te vragen voor kanker en de mensen die eronder te lijden hebben of hebben gehad. En geld in te zamelen zodat we samen iets kunnen doen tegen deze ziekte en tegen de gevolgen ervan.”

Lustrum in 2022

In het weekend van 11 en 12 juni 2022 vindt de lustrum (5e) editie van de 24-uurs wandelestafette plaats op sportpark de Wijher. “Zoals vanouds zamelen we tijdens deze 5de editie geld in, steken we (ex)kankerpatiënten een hart onder de riem en is er aandacht voor en informatie over uiteenlopende aspecten van kanker. Het geld wordt opgehaald door de ruim 70 teams die zich al hebben ingeschreven: samen ruim 1.500 deelnemers!”

De opbrengst gaat naar Kankeronderzoek Limburg, het Toon Hermans Huis Roermond en diverse lokale initiatieven die te maken hebben met het thema kanker.

“We zijn bijzonder verheugd over het onverminderde enthousiasme van alle vrijwilligers en deelnemers, die mede door de pandemie langer hebben moeten wachten op deze lustrum-editie. Het duurt weliswaar nog even voor het zover is, maar wij kijken er als organisatie nu al ontzettend naar uit om de vijfde verjaardag van de SamenLoop te vieren met alle deelnemers en vrijwilligers. Een groot deel van hen is er al vanaf het eerste uur bij betrokken; heel bijzonder!”

Foto's Samen voor Hoop
231121/HvL

Wellicht interessant