img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2022 13:05

Op zoek naar het verhaal van Maasgouw - Markante mensen van Maasgouw

Maasgouw - 17 april 2022 - De gemeente Maasgouw is op zoek naar het verhaal van Maasgouw. En daarvoor heeft zij uw hulp nodig! Het verhaal van Maasgouw bestaat uit een verzameling van belangrijke historische onderwerpen, personen, gebeurtenissen, objecten en archeologische vondsten. Samen vormen zij een canon van de geschiedenis van gemeente Maasgouw. Deze keer het negende mogelijke canonvenster: markante mensen van Maasgouw. Wat is uw mening hierover? Laat het de gemeente weten!

img

Presentatie mogelijke canonvensters

Er worden elke week mogelijke canonvensters gepubliceerd. De gemeente Maasgouw hoort graag wat u van deze vensters vindt. Bent u het ermee eens of oneens als deze onderdeel worden van het verhaal van Maasgouw? Heeft u nog aanvullingen? Of heeft u andere ideeën over wat er in het verhaal van Maasgouw terecht moet komen? Laat het weten en stuur een e-mail naar erfgoed@gemeentemaasgouw.nl

Markante mensen van Maasgouw

Door de eeuwen heen hebben er vele mensen gewoond in de gemeente Maasgouw. Sommigen van hen zijn – zelfs na eeuwen – nog zeer bekend. Denk aan Ansfried en Hilsondis die het Thornse stift stichtten. Of de bekende beeldensnijder Jan van Steffeswert. Of graaf Reinier Vincent von Hompesch, de vroegere eigenaar van kasteel Walburg en de Hompesche molen.

Maar de meeste mensen van Maasgouw kennen we niet van naam. Zelfs hun bestaan is onbekend. En toch zijn ze er geweest: boeren, ambachtslieden, dienstpersoneel, kleine ondernemers, geestelijken, enzovoorts. Hun aantal overtreft met gemak dat van de markante en bekende inwoners van Maasgouw en die we wél van naam kennen. 

Maar allemaal zijn ze onderdeel van de geschiedenis van Maasgouw. Zonder hen zou Maasgouw, en misschien zelfs uzelf, er niet zijn geweest. 

Foto's Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
170422/HvL

Wellicht interessant