img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-5-2022 16:00

KERNgezond bezoek aan de koeien in Neer

Buggenum/Neer - 24 mei 2022 - Op dinsdagochtend 24 mei brachten de kinderen van de groepen 5/6 van basisscholen De Kwir uit Neer en Antonius uit Buggenum een bezoek aan melkveebedrijf Van Melick in Neer. Op de boerderij van Jacques van Melick stonden er vier onderdelen op het programma: een rondleiding, boerengolf, een quiz en een zelfgemaakte smoothie.

img

Uiteraard kregen de kinderen een uitgebreide rondleiding van Jacques zelf. Zo leerden ze wat er nu precies gebeurd op een melkveebedrijf en maakten ze kennis met de koeien en kalveren die hier leven. Daarnaast werd er in de wei lekker actief bewogen met een potje boerengolf. Maar ook de kennis van de kids werd getest met een quiz over koeien. Hierbij moesten de kinderen zelf de vragen gaan zoeken. Tijdens de quiz bleek dat ze al aardig wat hadden opgestoken deze ochtend.

Als laatste onderdeel fietsten de kinderen een heerlijke en gezonde smoothie met de yoghurt die wordt gemaakt van de melk van de koeien van Van Melick.

De kinderen hadden veel geleerd maar vooral ook veel plezier gehad op de boerderij. De ochtend werd dan ook afgesloten met een daverend applaus! Helemaal in KERNgezond-stijl gingen de kinderen ter fiets en per voet weer richting school.

Foto KERNgezond
240522/HvL
 

Wellicht interessant