img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-4-2024 13:12

Leerlingen BS De Kwir en BS De Glundering nemen KERNgezonde duik in de natuur

Haelen/Neer - 17 april 2024 - De leerlingen van de groepen 5 en 6 van BS De Glundering uit Haelen en BS De Kwir uit Neer trokken het Leudal in. Beide basisscholen waren te gast bij Groen Hart Leudal om op een actieve, inspirerende manier van alles te leren over de dieren die in het Leudal leven. Onderweg deden ze ook nog twee beweegspellen. De leerlingen uit Haelen waren op 21 maart jl. te gast en de leerlingen uit Neer op 16 april jl.

img

De gidsen van Groen Hart Leudal hadden een mooie tocht door het bos uitgezet. Binnen de tocht waren vier activiteiten uitgezet. Zo kregen ze van de gidsen uitleg over de bever. Hoe leeft de bever? Waarom knaagt hij aan bomen? Hoe ziet een bever er uit? Dat laatste konden ze zelf ook zien want de gidsen hadden een opgezette bever bij zich. Daarnaast visten de kinderen zelf allerlei waterdiertjes uit de waterpoel. Wat beweegt er toch veel in het water! Aan de hand van informatiekaarten en een vergrootglas onderzochten de kinderen goed welk diertje ze nu eigenlijk uit het water hadden gehaald.

Onderweg stopten ze ook voor een voedingsspel waarbij ze actief door het bos moesten bewegen om  te proberen de gezonde producten van de ongezonde producten te onderscheiden. Als laatste onderdeel werd er een ware estafette gerend op de bospaden. Een estafette met hindernissen zoals een slalom, een loopladder en rondjes draaien.  

Beide ochtenden werden afgesloten met een applaus voor de vrijwilligers van Groen Hart Leudal.

Foto KERNgezond
170424/HvL

Wellicht interessant