img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-10-2022 14:13

Toonkunstkoor Roermond - uitvoering Rossini's 'Petite Messe Solennelle'

Roermond - 31 oktober 2022 - Op zondagmiddag 13 november voert het Toonkunstkoor Roermond in de ECI Cultuurfabriek onder leiding van Pieter Cox de Petite Messe Solennelle van Rossini uit met medewerking van Paul Huijts (piano), Annelies Focquaert (harmonium) en vier solisten: sopraan Esther Kouwenhoven, mezzosopraan Sofia Pavone, tenor Mitch Raemaekers en bas Vincent Kusters.  

img

Petite Messe Solenelle

De Petite Messe Solennelle is een bijzonder muziekstuk. De Italiaanse componist Rossini noemde het ironisch zijn ‘oudedagszonde’: een stuk kerkmuziek waarmee hij als componist van nogal wereldlijke muziek toch nog in de hemel hoopte te komen. De titel ‘kleine plechtige mis’ zet ons op het verkeerde been. De mis is inderdaad plechtig, maar doet tegelijk vaak denken aan de uitbundige opera’s waarmee Rossini wereldberoemd is geworden. En klein? Het stuk duurt anderhalf uur en wordt uitgevoerd met een groot koor. Klein is alleen de speciale instrumentale begeleiding met piano en harmonium.

Praktische informatie

wanneer - zondag 13 november 2022, van 15.00 tot 16.30 uur

waar - ECI Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

kaarten - € 15,00

bestellen - de kaarten zijn te koop bij de ECI Cultuurfabriek (0475-317171) en bij het koor (toonkunstkoorroermond.nl of 0475-858942)

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio! 

Achtergrondfoto ECI Cultuurfabriek|inzetfoto Toonkunstkoor (Rossini)
311022/HvL 
 

Wellicht interessant