img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-5-2023 17:20

Linda - Voor het kind dat ik mis

Panningen - 11 mei 2023 - Maartje Smeets (Haelen, 1978) heeft zich erbij neergelegd. Hoewel het van jongs af aan haar diepste wens is om een kind te krijgen, heeft ze inmiddels geaccepteerd dat haar leven en liefdes anders zijn gelopen. Maartje ging gedichten schrijven, om het gemis en de rouw een plekje te kunnen geven. Toen ze de stoute schoenen aantrok en voorzichtig haar gedichten ging delen, verbaasde de grote stroom aan reacties haar.

Reacties van vrouwen én mannen  die (heimelijk) rondlopen met eenzelfde (stil) verdriet.

Ongewenste kinderloosheid of een onvervulde kinderwens, onvruchtbaarheid of ‘IVF-ouders’. ‘Sterrenouders’ die te maken hebben gekregen met abortus, adoptie, een afgebroken zwangerschap, een miskraam, stilgeboorte of geboorte van een zogenaamde ‘vlinderbaby’.

Allemaal ervaren ze, vaak hun leven lang, een intens verdriet en verlangen naar dat wat er niet (meer) is… of naar dat wat had kunnen zijn.

Je was mijn droom
Je kwam nooit uit
Nu kom ik
In al mijn dromen
Bij jou uit

Een eenzaam verdriet werd plotseling (h)erkend. Dit heeft Maartje enorm geholpen in haar eigen verwerking en acceptatieproces. Ze besloot haar mooiste gedichten te bundelen in de dichtbundel ‘Voor het kind dat ik mis’ (ISBN 97 89 083 326 306) en het platform ‘Malief’ op te zetten waarop lotgenoten (h)erkenning en troost kunnen vinden.

Kom
Sta even stil
Doe je ogen dicht
En zie het kind
Dat je mist
Ga erheen
Raak het aan
En heb je de moed
Omhels het dan
Hou het stevig vast
Heel dicht
Tegen je aan

Op ‘Othersday’, de zaterdag voor Moederdag, zal Maartje haar dichtbundel op gepaste wijze officieel presenteren. Daar waar Moederdag draait om het vieren van de relatie tussen moeder en kind, draait ‘Ohtersday’ om de alternatieve band die er kan zijn.

Kijk deze Moederdag eens om je heen. Misschien begeeft eenzelfde (stil) verdriet zich ook wel in jouw directe omgeving.

Erger dan niets krijgen, is niets kunnen geven.
- Maartje Smeets- 

Auteur:  Maartje Smeets © | Website: malief.nl   
ISBN: 9789083326306
Uitgever: Bullseye Publishing, Panningen (NL) ©

Meer info en bestellen, ga naar:
Voor het kind dat ik mis [dichtbundel] [rouw] [kinderloosheid] [ongewenst kinderloos],... | bol.com

Ik wens je veel liefdevolle momenten toe.
Linda

Linda Gielen heeft sinds juni 2020 haar eigen column bij DeltaLimburg.nl. Neem ook eens een kijkje op haar website Bullseye Publishing

Foto BullsEye Publishing
110523/HvL 





Wellicht interessant