img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-3-2024 12:11

Doorgaande weg Hunsel-Ell tijdelijk gestremd door problemen riolering

Hunsel - 7 maart 2024 - In Hunsel is de aansluiting van de riolering op de rioolput in de Kraakstraat (doorgaande weg Hunsel-Ell) bezweken ter hoogte van de Berkenstraat, zo meldt de gemeente Leudal. Hierdoor is het funderingszand in het riool gespoeld en is er een holle ruimte onder het asfalt ontstaan. De weg is meteen afgesloten en totdat de herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd, blijft de weg gestremd. Bedrijven en woningen aan de Kraakstraa in de kern Hunsel zijn bereikbaar.

img

Herstelwerkzaamheden

Toen dit ontdekt werd, is de Kraakstraat afgesloten en is het riool vrijgemaakt om de schade te kunnen vaststellen. 
 
Er is direct opdracht aan een aannemer gegeven om het riool te herstellen. Omdat de riolering in het grondwater ligt wordt eerst een bemalingsadvies opgesteld om plaatselijk het grondwater te verlagen. Zodra de bemaling in werking is en het werkgebied ‘droog’ is, starten de herstelwerkzaamheden. De benodigde materialen om het riool te herstellen zijn reeds besteld, aldus de gemeente.
 
Als er meer zicht is op de planning wordt deze gecommuniceerd via de gemeentelijke website
 
Totdat de werkzaamheden zijn uitgevoerd  is er geen doorgaand verkeer over de Kraakstraat richting Ell en andersom mogelijk. De bedrijven en woningen aan de Kraakstraat in de kern Hunsel zijn bereikbaar. 

Foto: Pixabay-EsbenS
070324/HvL

 

Wellicht interessant