img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-5-2019 12:30

Virtual Reality brillen voor kinderafdeling Laurentius dankzij leerlingen BS Aan de Roer

Roermond - Leerlingen van Basisschool Aan de Roer in Roermond hebben tijdens hun jaarlijkse Paasmarkt maar liefst € 3.310 opgehaald voor de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis. Met dit geld worden Virtual Reality (VR-) brillen aangeschaft. De opbrengst werd deze week bekend gemaakt. Chris Ketelaars van de stichting Vrienden van Laurentius mocht de cheque in ontvangst nemen. 

De kinderen waren zeer creatief in hun manieren om geld te verdienen voor dit goede doel: grabbeltonnen, zelfgemaakte hapjes, kunstwerken en een heuse waarzegger. Vanuit de kinderafdeling van Laurentius waren twee medewerksters aanwezig om de VR-brillen te demonstreren aan de kinderen en hun ouders.

De stichting Vrienden van Laurentius heeft als taak het geld in te zamelen dat nodig is voor de aanschaf van vijf VR-brillen inclusief toebehoren zoals software en licenties. De kinderafdeling gaat de VR-brillen gebruiken om jonge patiëntjes goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek zodat zij minder angstig of gespannen zullen zijn op de dag zelf. De eerste VR-bril is inmiddels in gebruik genomen en ook de eerste films zijn beschikbaar. Via de bril kunnen kinderen een virtueel kijkje nemen op de operatiekamer in het Laurentius Ziekenhuis of ervaren hoe een MRI-onderzoek verloopt.

Foto's: Laurentius Ziekenhuis

Tags
Wellicht interessant