img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-10-2019 21:04

Allerheiligenwandeling in en rondom Thorn

Thorn - De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert samen met de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn op Allerheiligen - vrijdag 1 november 2019 - een rondwandeling van 10 kilometer langs ‘heiligenhuisjes’ in en rondom Thorn. Met vijftien kapellen heeft Thorn de hoogste kapellendichtheid van Nederland. Iedereen is welkom om mee te wandelen, deelname is gratis.

img


De oudste kapel is gebouwd in de 16e eeuw, hoewel daarvoor geen echt bewijs is gevonden. De meeste kapellen en kruisen dateren van de 17e tot de huidige eeuw. 

Op vrijdag 25 oktober 2019 vierde de Stichting Kruisen en Kapellen Thorn haar 25 jarig jubileum. Deze stichting doet goed werk door het onderhouden van de kapellen, maar ook door herbouw, zoals – als laatste- die van Sint-Jozef die in 2012 werd ingezegend. Sommige kapellen zijn in beheer van een familie, andere zijn van de parochie of van de stichting. Voor elke kapel of veldkruis is een beheerder aangesteld, vrijwillig uiteraard.

Onderweg wordt bij elke kapel stilgestaan bij de historie en de vereerde heilige. Halverwege is er een pauze in ’t Kapelhuis nabij de Kapel Onder de Linden. 

Startlocatie: de abdijkerk in het centrum van Thorn

Datum en tijd: vrijdag 1 november 2019, van 13 tot ca. 16.30 uur.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het is niet nodig zich vooraf aan te melden.

Route en parkeren: De abdijkerk is bereikbaar met Arriva-buslijn 73 (Roermond-Weert; elk half uur). Vanaf bushalte ‘centrum’ is het nog 10 minuten gaans. Voor wie met de auto komt: er zijn parkeerplaatsen rond het centrum, zoals aan de Meers en de Waterstraat; beiden 400 meter van de abdijkerk. 

Foto: Leon van Lier (Kapel onder de Linden)

Wellicht interessant