img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-1-2019 09:00

Afscheid Deken René Maessen op 6 januari

Thorn - Nu deken Maessen is benoemd tot vicaris-generaal van bisschop Smeets, neemt hij afscheid van het dekenaat Thorn en de acht parochies waar hij ook pastoor is geweest. Op zondag 6 januari neemt hij officieel afscheid met een plechtige eucharistieviering in de Abdijkerk van Thorn, gevolgd door een informele bijeenkomst in Gemeenschapshuis De Mortel in Ittervoort. Iedereen die persoonlijk afscheid wil nemen van Monseigneur René Maessen is van harte welkom.

img

Op 6 januari 2019 is om 14 uur een plechtige Eucharistieviering in de Abdijkerk van Thorn. Alle benoemde priesters van het dekenaat en ook nog enkele emeriti zullen concelebreren. Koorleden uit “zijn” acht parochies zullen onder leiding van Marij Berkers de Heilige Mis opluisteren en Daniël Jansen zal, evenals bij zijn installatie in 2004, het orgel bespelen. Ook lectoren en misdienaars komen uit de acht parochies, waarvan hij pastoor is geweest.

Naast pastoor van acht parochies was hij ook nog deken van het dekenaat Thorn, waartoe 21 parochies behoren. In verschillende  parochies van het dekenaat is hij administrator geweest in pastoorloze tijdperken. Ook nadat de functies weer bekleed waren, bleef hij een grote belangstelling behouden voor het reilen en zeilen in alle parochies van het dekenaat.

Aansluitend aan de Eucharistieviering in Thorn is er een informele bijeenkomst in Gemeenschapshuis De Mortel, Leliestraat 2, Ittervoort.
 

Wellicht interessant