img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2020 12:29

Crowdfundingactie VideobelTV voor Zorgcentrum St. Elisabeth Haelen - Spaar je mee?

Haelen - 28 mei 2020 - Om in deze coronatijd het contact tussen cliënten en hun naasten in stand te houden, heeft Zorgcentrum St. Elisabeth in Haelen via Saamzorgt.nl een VideobelTV gratis in bruikleen gekregen. Videobellen met een zeer eenvoudig te bedienen en groot touchscreen Dit bevalt zo goed dat het zorgcentrum in Haelen het audiovisueel hulpmiddel graag zelf wil aanschaffen. Er is daarom een crowdfundingactie opgezet. Spaar je mee?

img

Saam, een initiatief van Prestop, heeft de VideobelTV ontwikkeld voor bewoners van verpleeghuizen die door het coronavirus geen bezoek meer mogen ontvangen. Videobellen middels een zeer eenvoudig te bedienen en groot touchscreen, maakt het weer mogelijk om datgene te doen wat zo vertrouwd was. 

Welzijnscoach Lotte Krekels van zorgcentrum St. Elisabeth deelt haar ervaring: "Een fysiek bezoek kun je natuurlijk niet vervangen door beeldbellen, maar met zo'n groot scherm kom je wel behoorlijk dichtbij. Het effect is geweldig, want de grootte van de tv zorgt voor een dusdanige beleving van bewoners. Laatst zei een bewoonster 'Het lijkt alsof mijn zoon gewoon hier is'."

Crowdfunding voor aankoop

De VideobelTVs van Prestop worden tijdens de coronatijd tijdelijk gratis ingezet, totdat ze weer noodzakelijk zijn voor verhuur. Maar wil een zorglocatie het audiovisueel hulpmiddel permanent tot haar beschikking hebben, dan is het mogelijk via de Saam-spaarpotjes op Saamzorgt.nl  een crowdfunding actie op te zetten om het scherm definitief aan te kunnen kopen. Bij St. Elisabeth is zo'n actie inmiddels al opgestart.

"Onze bewoners kunnen straks ook na de coronacrisis makkelijker in contact blijven met hun naasten, om het gemis van de alledaagse momenten te verminderen." aldus Lotte Krekels.
 
De geldinzameling verloopt via Saam-spaarpotjes op de website van Whydonate. Je ziet meteen hoeveel er al gedoneerd is en hoe dicht St. Elisabeth al is bij het verwezenlijken van haar doel. Spaar je ook mee?

Foto: Saamzorgt.nl

Tags
Wellicht interessant