img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2020 13:19

Geniet van de zomer in Nationaal Park De Groote Peel

Ospel - 3 juli 2020 - Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie diverse zomerse activiteiten in Nationaal Park De Groote Peel. Van 15 juli tot en met 19 augustus zijn er elke woensdagmiddag Zin-in-Zomertochten en van 17 juli tot en met 21 augustus elke vrijdag Zomeravondwandelingen.

img

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.  

De Zin-in-Zomertocht

Deze tocht start elke woensdag om 11 uur. Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind (van 4 tot 12 jaar), inclusief een dierenpin voor de kinderen. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Tijdens deze gezinstocht ga je samen met een Peelgids op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen in de natuur. Reserveren is verplicht en kan via deze link.  

Praktische informatie: Kleed je op het weer en trek kleding aan die vies mag worden. Pad is verhard, dus ook geschikt voor rolstoelen en buggy's. Honden mogen aangelijnd mee.

Zomeravondwandeling

Deze wandeling start elke vrijdag om 21 uur (in augustus om 20.30 uur). De route is ongeveer 2,5 km lang en de wandeling duurt 1,5 uur onder begeleiding van een Peelgids. Deelname kost € 6 voor volwassenen en € 4 per kind (vanaf 6 jaar). Reserveren is verplicht en kan via deze link

Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt voor het donker is er meteen een andere sfeer. Kleuren verdwijnen, vogels zingen hun laatste lied en dieren die in de avond actief zijn komen tevoorschijn. Met een beetje geluk kun je nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen.

Praktische informatie: Niet geschikt voor mindervaliden in verband met onverharde paden. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Foto: Marijke Vaes-Schroën 
 
 
 

Wellicht interessant