img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-7-2020 11:40

(Digitale) primeur Limburg Pride Show in Roermond

Roermond - 26 juli 2020 - Limburg krijgt zijn eigen ‘Pride’ en Roermond krijgt de primeur. Vanwege corona dit jaar een digitale editie, die op 1 augustus van 16 uur tot middernacht via een live-stream wordt uitgezonden vanuit de ECI Cultuurfabriek, maar vanaf 2021 een fysiek evenement. Roermond krijgt de primeur omdat hier in 1979 de eerste grote homodemonstratie van Nederland werd gehouden.

img

De Limburg Pride is een initiatief van COC Limburg en de Stichting Pink Events. 

De ECI Cultuurfabriek wordt helemaal omgebouwd tot studio, waar in diverse ruimtes allerhande activiteiten plaatsvinden. Bekende en minder bekende Nederlanders doen hun verhaal in een talkshowachtige setting en er zijn tal van muzikale optredens. Een razende reporter gaat in diverse steden in Limburg de straat op om mensen vragen te stellen over lhbti-gerelateerde onderwerpen.

COC-bestuurslid Bart Heerema: "Het idee voor een Limburg Pride is ontstaan omdat vanwege de coronacrisis veel events voor de lhbti-gemeenschap kwamen te vervallen en ook COC Café Rosé Maastricht dicht moest. Als ‘compensatie’ werden vanuit het café livestreams georganiseerd. Die bleken zo succesvol dat we op het idee zijn gekomen om het grootser aan te pakken. Waarmee al snel de vraag op tafel kwam waarom maken we er geen echte Limburg Pride van.” 

Met de Limburg Pride Show wil de organisatie tevens geld ophalen om in 2021 een fysieke Pride te organiseren. Die moet jaarlijks in een andere Limburgse stad gaan plaatsvinden, zo is de bedoeling. Roermond krijgt de primeur omdat hier in 1979 de eerste grote homodemonstratie van Nederland werd gehouden. Voor de talkshow is de organisatie nog steeds op zoek naar mensen die destijds aan de demonstratie hebben meegedaan. 

Het programma is inmiddels bekend en kun je bekijken op de website van Limburg Pride. Ook de live stream op 1 augustus is via de website www.limburgpride.nl te volgen. 

Wellicht interessant