img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-8-2020 09:45

Burenruzie? Buurtbemiddeling kan helpen!

8 augustus 2020 - Iedereen wil graag in goede harmonie wonen met de buren. Maar soms lukt dat niet. Blaffende honden, harde muziek, vervelend geparkeerde auto's of overhangende takken.... Burenproblemen kunnen het woonplezier enorm verstoren en soms leiden kleine ergernissen zelfs tot een flinke ruzie. Buurtbemiddeling kan dan helpen!

img

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling bemiddelt in een beter contact tussen jou en je buren. Heb je tot nu toe zonder resultaat bij uw buren aangegeven dat je overlast ervaart, dan kun je gebruik maken van Buurtbemiddeling. Deskundige en speciaal opgeleide vrijwilligers luisteren naar het verhaal van beide buren afzonderlijk en begeleiden jou en je buren tijdens een eventueel bemiddelingsgesprek op neutraal terrein.

Ervaring leert dat één of twee gesprekken vaak al helpen om te komen tot een beter onderling contact en een oplossing voor de overlast.

Iedereen die een conflict heeft met buren kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. Het enige wat wordt verwacht, is dat je er samen met je buren uit wilt komen. Buurtbemiddeling bemiddelt niet als er sprake is van buitensporige agressie, alcohol- of drugsverslaving, psychiatrische problematiek, bij aanvaringen met instanties en ook niet bij conflicten binnen één familie.

Zelf buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om als buurt-bemiddelaar aan de slag te gaan. Als vrijwilliger krijg je professionele onder-steuning en heb je veel flexibiliteit. Je bepaalt namelijk zelf wanneer en waar je inzetbaar bent. Ook krijg je een gecertificeerde training, zijn er regelmatig bijscholingen en worden er bijeenkomsten georganiseerd om ervaringen met andere vrijwilligers uit te wisselen.

Er is een goed vrijwilligersbeleid waaronder onkostenvergoedingen en verzekeringen. Is Buurtbemiddeling iets voor jou? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling door te bellen naar 06-20 28 05 76 of mail naar info@proteionbuurtbemiddeling.nl.

Meer informatie vind je op de website proteionbuurtbemiddeling.nl.

Collage: DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant