img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-8-2020 09:30

Wandel mee met de 7e Reuma Walk - in je eigen omgeving

23 augustus 2020 - Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar voor bijna 2 miljoen Nederlanders is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zij gaan dagelijks de strijd aan met reuma. Daarom deze 7e editie van de Reuma Walk. Dit jaar is de Reuma Walk een home edition. In je eigen omgeving wandel je op zaterdag 12 september een door jou zelf te bepalen route van 5, 10 of 15 kilometer.

img

Reuma is een dagelijkse strijd, waarvan we nu nog niet kunnen winnen. Veel mensen denken dat alleen oude mensen reuma krijgen. Dat is niet zo. Ook kinderen en jongeren kunnen reuma krijgen. Simpele dingen als het omdraaien van de fietssleutel of het strikken van veters lukt vaak niet meer door de pijn en stijfheid. Op sommige dagen gaat het wel, reuma is een grillige ziekte. En dat maakt het zo lastig uit te leggen aan de omgeving. Want naast dat het een grillige ziekte is, is het ook nog eens een onzichtbare ziekte, die veel onbegrip oplevert.

Bewegen is voor veel mensen met reuma dé manier om klachten te verminderen. Kom daarom op 12 september in beweging mét reuma en vóór reuma! Samen de strijd aan voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen.  

Met de opbrengst van de Reuma Walk kan Reuma Nederland weer belangrijk reuma-onderzoek steunen!

Datum: zaterdag 12 september 2020

Start- en finish: in je eigen omgeving

Wil je doneren? Dat kan via de website van Reuma Nederland 

Wil je meewandelen? Klik hier.

Foto Reuma Nederland/collage DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant