img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-10-2020 13:08

Coronabesmetting bij SG Sint Ursula Horn

Horn - 2 oktober 2020 - In een brief heeft SG Sint Ursula ouders/verzorgers vanmiddag laten weten dat een medewerker van Sint Ursula Horn positief is getest op het coronavirus. Op basis van het advies van de GGD Limburg-Noord hoeft er geen bron- en contactonderzoek binnen school uitgevoerd te worden. De GGD geeft ook aan dat overige medewerkers en leerlingen geen groot risico lopen. Voor hen gelden geen aanvullende adviezen.

img

De medewerker was tijdens de besmettelijke periode niet op school en heeft lichte klachten. 

De GGD heeft aangegeven dat er geen medewerkers of leerlingen hoeven thuis te blijven. De bewuste medewerker blijft de komende dagen thuis.  

Richtlijnen

De Scholengemeenschap blijft het protocol Volledig openen voortgezet onderwijs van
de VO-raad volgen en benadrukt het belang dat iedereen zich aan de RIVM-richtlijnen blijft houden.

Thuisblijven bij klachten

Nog steeds geldt de regel dat medewerkers en leerlingen thuisblijven of naar huis gaan wanneer ze last hebben van een of meerdere van de volgende klachten:
● Verkoudheid (loopneus, niezen)
● (Licht) hoesten of keelpijn
● Plotseling verlies van reuk en/of smaak
● Moeilijk ademen/ benauwdheid
● Verhoging of koorts

Men mag in principe weer naar school komen wanneer men 24 uur geen klachten meer heeft, of wanneer de coronatest een negatieve uitslag heeft gegeven. Volg in ieder geval altijd de aanwijzingen van de
GGD. Heeft een huisgenoot last van benauwdheid of koorts? Ook dan moet de medewerker/leerling thuis blijven of direct naar huis gaan.

Foto DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant