img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-1-2019 13:55

Meepraten over snelle fietsroutes tussen Leudal en Roermond

Roermond/Buggenum - De gemeenten Leudal en Roermond onderzoeken de haalbaarheid van een hoogwaardige fietsroute van NS-station Roermond richting Buggenum/Haelen. Er worden twee inloopavonden georganiseerd om mee te denken over de haalbaarheid van zo'n snelle fietsroute. Omwonenden en overige belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 30 januari in Roermond (stadhuis) of op donderdag 31 januari in Buggenum (De Roffert). Het programma is op beide avonden hetzelfde. 

img

Lokaties:

30 januari 2019, aanvang 19.30 uur, stadhuis Roermond, Markt 31, Roermond

31 januari 2019, aanvang 19.30 uur, gemeenschapshuis de Roffert, Berikstraat 11, Buggenum
 
De inbreng tijdens beide avonden wordt meegenomen in de afweging voor de daadwerkelijke haalbaarheid van de route. De gemeenteraden van Roermond en Leudal bepalen vervolgens of zij de route willen realiseren. Draagvlak vanuit de omgeving is daarvoor van groot belang.  

In juni 2018 is gestart met een verkenning van de omvang van het fietsgebruik en mogelijke tracés die haalbaar zijn. Dagelijks maken veel fietsers gebruik van de fietspaden naast de N280; dat is een van de drukste fietsverbindingen in de regio. Logisch, want het is de enige verbinding in de regio die over de Maas en het Lateraalkanaal loopt. Momenteel zijn er 3 tracés vanaf station Roermond richting Leudal die kansrijk zijn om het grote aantal fietsers in de toekomst goed te kunnen verwerken: 

- via de spoorbrug bij Buggenum

- via de Weerd/Maasplassen

- via het Lateraalkanaal.

Daarnaast wordt ook het opwaarderen van het huidige fietspad naast de N280 en Maasbrug onderzocht. 

De gemeente Roermond voert daarnaast ook een haalbaarheidstudie uit naar een hoogwaardige fietsroute in oostelijke richting vanaf het NS-station Roermond naar Industriepark Roerstreek/Meinweg




 

Wellicht interessant