img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2020 10:58

Adventsactie vraagt aandacht voor armoede en ondervoeding

Roermond - 6 december 2020 - De jaarlijkse Adventsactie van de Vastenactie vraagt deze keer aandacht voor armoede en ondervoeding. Miljoenen vrouwen en kinderen wereldwijd lijden honger. En kunnen daardoor nauwelijks ontsnappen aan armoede. Hierdoor komende ze in een vicieuze cirkel terecht, waaruit ze bijna niet kunnen ontsnappen.

img

Miljoenen vrouwen en kinderen wereldwijd lijden honger. En kunnen daardoor nauwelijks ontsnappen aan de armoedeval: de vicieuze cirkel van armoede, ondervoeding en een gebrekkige opleiding. 

De armoedeval krijgt mensen al op jonge leeftijd in haar greep en slechts weinigen weten eraan te ontsnappen. Ondervoeding is een belangrijke schakel in deze cyclus, waarvoor met name vrouwen en kinderen kwetsbaar zijn. 

Adventsactie wil vrouwen en kinderen helpen ontsnappen aan die vicieuze cirkel van armoede en ondervoeding. Jaarlijks wordt campagne gevoerd tijdens de vier weken voor Kerstmis: de adventperiode.

Dit jaar staan diverse projecten centraal die ervoor zorgen dat gezinnen zelf groente, granen en fruit kunnen verbouwen en op die manier beschikken over gezond en gevarieerd voedsel.  

Wilt u een van deze projecten steunen?

Uw bijdrage is enorm welkom. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL89 INGB 0653 1000 00 t.n.v. Adventsactie.

Over Vastenactie

Vastenactie ondersteunt mensen in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor een rechtvaardiger, humaner en welvarender samenleving. Vastenactie (voluit Stichting Bisschoppelijke Vastenactie) is opgericht in 1961 in opdracht van de Nederlandse bisschoppen.

Solidariteit met medemensen in nood is een wezenskenmerk van kerkzijn. De projecten die Vastenactie ondersteunt, komen dan ook ten goede aan alle mensen, zonder onderscheid in geloof, afkomst of sekse. Ze zijn over het algemeen kleinschalig, sociaaleconomisch van aard en zoveel mogelijk gericht op zelfhulp. We hebben als uitgangspunt dat mensen na het spreekwoordelijke duwtje in de rug op eigen benen kunnen staan!

Stockfoto

Wellicht interessant