img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-12-2020 12:48

Laurentius Ziekenhuis - Waakmanden bieden troost en comfort bij terminale patiënten

Roermond - 17 december 2020 - Wanneer een patiënt terminaal is, dan breekt voor zowel hemzelf als de familie en andere naasten een heftige periode aan. Om het waken zo comfortabel mogelijk te maken, hebben enkele verpleegkundigen van de afdeling Oncologie van het Laurentius in samenwerking met de geestelijke verzorging een waakmand samengesteld met allerlei spulletjes die tijdens het waken goed van pas kunnen komen.

img

Chantal Notermans is als oncologieverpleegkundige en lid van het palliatief team in het Laurentius Ziekenhuis één van de initiatiefnemers van de waakmand.

Chantal: “In de waakmand zitten zowel praktische als troostbiedende spullen. Praktisch zijn bijvoorbeeld telefoonopladers, die worden vaak vergeten wanneer men naar het ziekenhuis moet komen om te waken. Om een prettige sfeer te kunnen creëren bevat de waakmand sfeerlampjes en boxjes om muziek af te spelen. Daarnaast bevat de mand diverse boeken en gedichtenbundels over afscheid nemen, maar ook bijvoorbeeld kleurboeken voor kinderen én volwassenen. In totaal zijn er voor ons ziekenhuis acht waakmanden beschikbaar, verdeeld over de verpleegafdelingen."
 
De financiering van de waakmanden is mogelijk gemaakt door een ruimhartige donatie aan de stichting Vrienden van Laurentius door een particuliere donateur.

Foto: Laurentius Ziekenhuis (verpleegkundigen Chantal Notermans en Martine op ’t Eijnde stelden samen met geestelijke verzorger Hans Lucassen de waakmanden samen)

Tags
Wellicht interessant