img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-1-2021 13:25

23 Sol­li­ci­tan­ten voor bur­ge­mees­ters­va­ca­tu­re gemeente Weert

Weert - 29 januari 2021 - Er hebben zich bij gouverneur Theo Bovens 23 kandidaten gemeld voor de openstaande functie van burgemeester in de gemeente Weert. Het gaat volgens de provincie Limburg om 5 vrouwelijke en 18 mannelijke kandidaten.

img

Politieke gezindheid sollicitanten

Eén van de sollicitanten is partijloos. Verder hebben tien VVD’ers zich gemeld voor invulling van de vacature en acht CDA’ers. Verder zijn er drie geïnteresseerden met een politieke achtergrond bij de PvdA. Eén kandidaat heeft de politieke signatuur van een lokale partij. Het merendeel van de kandidaten heeft een ambtelijke en of politiek-bestuurlijke achtergrond, zo laat de provincie weten.

Geïnteresseerden konden tot 14 december solliciteren. De vertrouwenscommissie bestaande uit een afvaardiging van de gemeenteraad gaat nu sollicitatiegesprekken voeren met de kandidaten.

Tijdelijke burgemeester

Op 16 mei 2021 heeft gouverneur Bovens mevrouw Ina Leppink-Schuitema benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. Deze benoeming is op 18 mei ingegaan. Haar benoeming volgde op de ziekmelding van burgemeester Jos Heijmans, die aangaf niet terug te willen keren in het ambt van burgemeester van Weert. 

Wellicht interessant