img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-3-2021 12:44

Schooltennis bij TV Napoleon voor schooljeugd in Haelen, Horn en Buggenum

Haelen - 1 maart 2021 - TV Napoleon organiseert op de woensdagmiddagen 10, 17 én 24 maart gratis tennisclinics voor de leerlingen van de basisscholen in Haelen, Horn en Buggenum. Ook leerlingen die speciaal of ander onderwijs volgen, zijn van harte welkom. Deze clinics zijn bedoeld om de leerlingen van het basisonderwijs vanaf groep 3 op een speelse manier kennis te laten maken met de tennissport.

img

De buitenschoolse activiteiten vinden plaats op drie achtereenvolgende woensdagmiddagen op het tennispark van TV Napoleon aan het Windmolenven 49 in Haelen. Elke middag start om 15.00 uur met een tennisclinic voor de groepen 3, 4 en 5 met aansluitend om 16.00 uur een uur schooltennis voor de hogere groepen 6, 7 en 8. Ook leerlingen die speciaal of ander onderwijs volgen, zijn uiteraard welkom. De schooljeugd kan zich hier voor de drie tennisclinics aanmelden.

Naast deze drie middagen schooltennis voor het basisonderwijs organiseert TV Napoleon ook twee open tennisclinics op zaterdag 6 én 20 maart. Op deze dagen kan álle jeugd van 4 tot 17 jaar in de regio kennis komen maken met tennis.

De jeugdleden van TV Napoleon leren tennissen volgens de KNLB Tenniskids methode die volledig is afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van een kind. Door gebruik te maken van kindertennisrackets, speciale zachtere tennisballen en een aangepaste baangrootte ontdekken de kinderen zelf hoe leuk de tennissport is.

Tennis is een uitdagende verenigingssport voor alle leeftijden en alle niveaus. Het is gezond en levert een bijdrage aan de lichamelijke opvoeding en motorische scholing van kinderen. Bovendien is de tennissport coronaproof en kan de jeugd op de 8 allweather banen bij TV Napoleon het hele jaar door buitensporten. Voor de jongste spelers is er een playground met 3 minibanen.

Meer informatie is te vinden op de website van TV Napoleon.

Tags
Wellicht interessant