img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-3-2021 15:57

Flatbrand in Roermond, woning volledig uitgebrand

Roermond - 5 maart 2021 - Aan de Muggenbroekerlaan in Roermond ontstond net voor half twee vrijdagmiddag brand op de tweede etage. Er zijn geen personen gewond geraakt. De brandweer trof wel twee cavia's aan, die het zwaar hadden. Het ambulancepersoneel heeft hen met het geven van eerste hulp kunnen redden. De woning is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend.

img

Vanwege de brand op de tweede etage van de flat rukten de hulpdiensten uit met twee blusvoertuigen, hoogwerker en een ambulance. De bewoner was niet thuis, maar de brandweer kwam in de woning twee cavia's tegen die het zwaar hadden door de hitte en de rook. De brandweer bracht hen snel naar buiten en overhandigde de cavia's aan het ambulancepersoneel. Zij startten meteen met het geven van eerste hulp met als resultaat dat beide cavia's weer konden ademen.

De betreffende woning is volledig uitgebrand. Een naastgelegen woning heeft veel rookschade opgelopen. De flat werd deels geëvacueerd, de bewoners hebben op een afstandje staan kijken.

Stichting Salvage is gevraagd naar de flat te komen. Deze stichting werkt namens de gezamenlijk verzekeraars in Nederland en biedt hulp en steun aan gedupeerden van o.a. brand.

Foto DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant