img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-4-2021 16:55

De Omwentelaars - de Ketting Kledingruil

Roermond - 18 april 2021 - Ketting Kledingruil is een initiatief van vrouwen uit Amsterdam-Noord dat te leuk is om niet met de rest van Nederland te delen. Door het succes en plezier dat zij al maandenlang hieraan beleven, willen De Omwentelaars met als initiatiefneemster Omwentelaar Stienke Postulart de Ketting Kledingruil nu ook in gemeenten Roermond en Roerdalen opstarten. De Omwentelaars zijn een groot voorstander van tweedehands, zeker wat betreft kleding. Hoe het werkt? Lees snel verder.

img

De Omwentelaars zijn een groot voorstander van tweedehands, zeker wat betreft kleding. Er is al zoveel mooie moois! Alleen die mooie kledingstukken vinden kan soms best lastig zijn. "We denken dat een ketting helpt om die leuke pareltjes te vinden. En om mooie items die liggen te verstoffen in je kast weer door te geven. Dat een ander er weer helemaal blij van wordt!"

Hoe werkt de Ketting Kledingruil?

De Omwentelaars proberen per buurt (eventueel met aangrenzende wijken) of dorp een ketting kledingruil te starten met een tiental (of meer) adressen die een logische route volgen. Dit is de ketting waar jij een schakel van kunt worden. Op die route rouleren er één (of bij een langere ketting meerdere) tassen met kleding.

Wanneer er een tas bij je wordt gebracht, heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wil, en je mag mooie kledingstukken terug stoppen die jij niet meer draagt. Dit hoeft niet één op één, soms neem je meer, soms geef je meer, c'est la vie!

Wees kritisch op wat je in de tas stopt: verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items horen er niet in thuis!

Wanneer je het leuk vindt, kun je af en toe een foto met je nieuwe aanwinst in de bijbehorende WhatsApp-groep te delen. Door je aan te melden ga je akkoord dat jouw adresgegevens gedeeld worden in de ketting kledingruil appgroep.

Aanmelden kan hier.

Heb je tips of ideeën hoe de kledingruil een groter bereik kan krijgen, laat het weten via kledingruil@deomwentelaars.nl.

Wellicht interessant