img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-9-2022 18:50

Groen licht voor Duurzaamheidscentrum De Groene Transformator in Roermond

Roermond - 24 september 2022 - Op dinsdag 20 september heeft het college van de gemeente Roermond  ingestemd met de vergunningsaanvraag voor het oude Phillipsterrein op de Bredeweg 10 in Roermond. Dit betekent dat het Duurzaamheidscentrum De Groene Transformator mag gaan starten met de verbouwing. Het wordt een centrum van, met en door de inwoners en ondernemers vanuit de regio Roermond.  

img

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een groot containerbegrip. In de kern gaat het over onze gehele manier van leven, binnen de draagkracht van de aarde. Vrijwel alles wat we in onze samenleving doen, heeft een raakvlak met duurzaamheid. Denk aan het verduurzamen van onze woningen, wat je eet, de producten en kleding die je koopt, hoe we met ons afval omgaan of hoe we met de (stads)natuur omgaan.

Verschillende wethouders zijn bij de pop-up van De Groene Transformator inmiddels langsgekomen om in gesprek te gaan. Zo kunnen de gemeente en het Duurzaamheidscentrum elkaar versterken en helpen. Samenwerking kunnen we in deze tijd heel goed gebruiken. Met alle vrijwilligers, onze partners maar zeker ook met de gemeente Roermond. Laat dat nu precies hetgeen zijn waar met dit nieuwe college gelijk mee is gestart. 

Gewijzigde openingstijden Pop-Up De Groene Transformator

Ben je benieuwd hoe je duurzamer kan leven, ben je op zoek naar inspiratie, een luisterend oor of juist naar heel praktische tips?

Dan ben je vanaf dinsdagavond 4 oktober van 19.00 tot 21.00 uur van harte welkom bij de Pop-Up Store van De Groene Transformator. Er is ook een vrijwilliger aanwezig die het gesprek met inwoners aangaat om meer inzicht te geven in de volgorde en mogelijkheden om je huis te verduurzamen.

Op vrijdag 30 september is de Pop-Up Store voor het laatst open op de vrijdag (van 11.00 tot 13.30 uur).

Help je mee?

De komende maanden worden bij De Groene Transformator drie ruimtes verbouwd, die zijn aangeboden door de eigenaar Berend Matzinger. Heb je tijd en zin om daarbij een handje te helpen, dan ben je van harte welkom!

Foto De Groene Transformator [vlnr Leon ter Linden (bestuur), Floris Mokveld (bestuur), 
Janneke Postulart (bestuur), Marianne Smitsmans (wethouder sociaal domein), Dirk Franssen
(wethouder economie), Peggy Kuipers (bestuur), Vincent Zwijnenberg (wethouder stedelijk beheer),
Felix van Ballegooij (wethouder natuur, landschap en biodiversiteit), Jos van Rey
(wethouder duurzaamheid)]
240922/HvL

Wellicht interessant