img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2021 04:39

KERNgezond tussen het fruit in Roggel

Roggel - 3 juni 2021 - Op donderdagochtend 3 juni waren de kinderen van de groepen 6-7 van basisschool De Zjwiek uit Roggel te gast bij Fruitbedrijf Heijnen. In het kader van KERNgezond beleefden ze hier een leuke, smakelijke en leerzame ochtend. De dag begon al sportief, want de leerlingen kwamen op de fiets naar  het Roggelse fruitbedrijf. 

Daar aangekomen gingen ze na een korte opening snel aan de start. Uiteraard kregen ze een rondleiding van Ruud Heijnen door het bedrijf. Ze leerden alles over alle soorten fruit die er groeien. Van het groeien aan de boom of struik tot aan het sorteren van het fruit.

Met de appels van het bedrijf werd daarna een heerlijke frisse salade gemaakt. Die uiteraard zal opgegeten mocht worden. Met een vragenspeurtocht door de boomgaard werd getest wat de kinderen allemaal al wisten over appels, kersen en pruimen. Als laatste onderdeel moesten de kinderen goed samenwerken om via hints, die in de boomgaard te vinden waren, een code te kraken.
 
Een topochtend in de buitenlucht bij een erg mooi bedrijf! De kinderen hadden bij de afsluiting dan ook een groot applaus over voor de gastheer van deze ochtend.

Foto's KERNgezond 

030621/HvL


 

Tags
Wellicht interessant