img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-2-2019 10:55

Tweede debatavond burgerparticipatie Roermond

Roermond - Stichting Ruimte Roermond en Samenwerking Bewonersorganisaties organiseren op maandag 25 februari 2019, aanvang 19.30 uur, voor de tweede maal een debatavond over burgerparticipatie: “Hoe zetten we de volgende stap op weg naar burgerparticipatie?”. Deze avond is een vervolg op de eerste debatavond die werd gehouden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018: “Burgerparticipatie is de norm, niet voor de vorm!” Het debat is bedoeld voor alle inwoners van Roermond, wijk- en dorpsraden, dorpscommitees,  maatschappelijke organisaties, ondernemers, leden van het college van B&W, leden van de gemeenteraad en leden van politieke partijen.  

img

Tijdens de eerste debatavond plaats pleitten veel van de aanwezigen, waaronder burgers en leden van de wijk- en dorpsraden voor een adequate ontwikkeling van burgerparticipatie in Roermond. Ook was er een pleidooi om burgerparticipatie vooral vorm te geven in samenspraak tussen de gemeente en burgers/wijk- en dorpsraden.

Een dergelijk pleidooi is door 21 wijk- en dorpsraden middels een advies ook gestuurd naar de politieke partijen in de gemeente Roermond met het verzoek dit op te nemen in hun coalitieprogramma met een korte beschrijving in het coalitieprogramma als resultaat. 

Omdat het daarna wat stil bleef van de kant van de gemeente, wordt nu een tweede debat-avond georganiseerd met als hoofdthema: “hoe zetten we de volgende stap op weg naar burgerparticipatie?”.

Het doel is om deze avond gezamenlijk tot een drietal kernadviezen komen: welke stappen moeten worden genomen om een stevige ontwikkeling van burgerparticipatie in Roermond op gang te brengen?

Locatie: Gemeenschapshuis De Velderie, Prins Bernardstraat, Roermond

Datum en tijd: maandag 25 februari 2019, aanvang 19.30 uur

Foto: Stichting Ruimte Roermond
 
 

Wellicht interessant