img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-8-2021 19:30

Robin - Gezonde leefstijl mogelijk in combinatie met drukke baan en gezin?

Roggel - 23 augustus 2021 - "Is hetgeen jij adviseert wel toe te passen met een gezin en een baan?” Deze vraag krijg ik regelmatig naar mijn hoofd geslingerd. Een vraag die ik heel goed snap als ik kijk naar de maatschappij waarin wij nu verkeren; vol druk en hectiek. Een leven dat nooit lijkt stil te staan en dat telkens weer een bepaalde prestatie van jou vraagt. Ga er maar aan staan!

Aangezien ik zelf nog geen mama ben interviewde ik Wendy Peeters, lifestylecoach in haar eigen vrouwen-sportboutique  FEMM FSQ en moeder van een zoon en dochter.
 
Zij geeft antwoord op de vraag hoe ze haar fulltime onderneming combineert met een gezonde leefstijl...

De drie belangrijkste tips heb ik voor je op een rijtje gezet:

1)      Neem de regie over jouw leefstijl!

Heb je snel pijntjes? Ben je vaak vermoeid? Dan weet je dat je uit balans bent. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten ga je op zoek naar de oorzaak van je pijntjes/vermoeidheid. Zodra je je daar bewust van bent kun je daarmee aan de slag en dat is niet egoïstisch, maar dat is goed voor jezelf zorgen. En zorg je goed voor jezelf, dan kun je ook een betere mama en werknemer of ondernemer zijn. Je kent het cirkeltje wel.
 
2)       Zorg voor een gezonde basis, maar laat soms ook los!

We kennen allemaal periode zoals nu in de vakantie dat je wat minder op je voeding let en dat is oké. Maar er zijn altijd dingen die je wel kunt doen, zoals het zorgen voor een gezonde basis. Ook daar zit de keuze om regie te nemen over datgene wat je in je mond stopt. Je hoeft niet altijd én én te kiezen, je kunt ook denken in of of en dan kies je natuurlijk wat je het allerlekkerste vindt!

Heb je heel erg trek in chocolade of in een frietje? Neem het dan, maar zorg dat je dan de rest van de dagen je normale patroon weer oppakt. Niks aan het handje.
 
3)      Zorg altijd voor een gezonde voorraad in huis en laat je kinderen ook zelf meehelpen

Zorg dat je voorbereid bent ten alle tijden. Doe bijvoorbeeld 1x in de week de grote boodschappen en leg een basisvoorraad aan. Zo grijp je nooit mis. Kijk in je agenda welke dagen jij verwacht druk te zijn en bereid deze voor door bijvoorbeeld de dag ervoor voor twee dagen te koken. Of zorg dat je iets kunt maken dat binnen 15 minuten op tafel staat. Er bestaat ook nog altijd een mogelijkheid om een kant- en klare- gezonde maaltijd aan te schaffen via internet (maaltijdbox etc.). Een excuus dat je te druk bent, is een kwestie van een gebrek aan voorbereiding.
 
Het hele interview met Wendy kun je lezen op deze webpagina van Van Natura Gezond.

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar meer? En wil je weten hoe jij net zoals Wendy een fijne balans kunt vinden in het gezond eten en de combinatie met een baan en gezinsleven?

Informeer dan bij mij voor de cursus ‘Maak gezond makkelijk met een gezin’ die in september weer start. Ik leer je fijne en makkelijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor en we gaan zorgen dat dit prima te combineren valt met jouw werk- en gezinsleven.

Gezonde groet, Robin

Neem ook eens een kijkje op haar website Van Natura Gezond.

230821/HvL

Wellicht interessant