img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2023 10:30

Vlinderwandeling in De Groote Peel

Ospel - 3 juli 2023 - Op zondag 16 juli organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling met een lengte van ca. 2 km in De Groote Peel. In dit voormalige hoogveengebied komen algemene maar ook bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje voor. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ontdek met de Peelgids van Staatsbosbeheer het verschil tussen dag- en nachtvlinders en alles over de metamorfose van vlindereitje tot volwassen vlinder. 

img

Ontdek de vlinders van het veen

Tijdens de vlinderexcursie ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar de vlinders die in De Groote Peel rondfladderen. In dit voormalige hoogveengebied komen algemene maar ook bijzondere soorten voor zoals de Phegeavlinder en het Spiegeldikkopje voor. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Behalve het herkennen van vlinders ontdek je ook wat het verschil is tussen dag- en nachtvlinders. Wist je trouwens dat er ook overdag vliegende nachtvlinders zijn? De Peelgids vertelt welke waardplanten er in De Groote Peel voorkomen. En natuurlijk komt de metamorfose van vlindereitje via rups, pop naar volwassen vlinder aan bod.

Een interessante excursie voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

Praktische informatie

wanneer - zondag 16 juli 2023, van 11.00 tot 12.30 uur

waar - startlocatie Buitencentrum De Pelen 

deelname - € 6 per volwassene, € 4 per kind

aanmelden - aanmelden kan via dit online formulier van Staatsbosbeheer

extra informatie - honden zijn niet toegestaan

Nagenieten bij Buitencentrum De Pelen

Voor of na afloop van een wandeling kun je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je mooie (natuur)boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en Peelboerderij (op zondag) terecht. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Marijke Vaes-Schroën|Staatsbosbeheer (zeldzame spiegeldikkopje)
020723/HvL


 

Wellicht interessant