img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-11-2022 15:15

KERNgezonde activiteit bij cateraar in Neer

Neer - 22 november 2022 - Vanochtend waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Kwir uit Neer te gast bij Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer. Hier beleefden ze een leuke ochtend in het kader van het project ‘KERNgezond’. De leerlingen bereidden een gezonde maaltijd, kregen een uitgebreide rondleiding en tot slot speelden ze een suikerquiz. 

img

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. De laatste twee pijlers kwamen nadrukkelijk terug in de activiteit. Na een openingswoordje van Ria Joosten zelf gingen de kinderen aan de slag met vier onderdelen. Met en professionele chefkok maakten ze een heerlijke soep en een gezonde fruitspies. Daarnaast kregen ze alle ins and outs  te weten dankzij een uitgebreide rondleiding door het gehele bedrijf.

Als laatste twee onderdelen speelden ze een suikerquiz waarbij ze ontdekten hoeveel suiker er in bepaalde dagelijkse producten zit. Ook speelden ze in groepjes een quiz waarbij ze vragen moesten zoeken en beantwoorden over allerlei gezonde weetjes.

De leuke en leerzame ochtend werd afgesloten met het gezamenlijk opeten van de heerlijke groentesoep en de lekkere fruitspiesjes. Voordat de kinderen terug naar school gingen, gaven ze nog een groot applaus aan Ria Joosten Catering & Evenementen voor hun gastvrijheid.

Foto KERNgezond
221122/HvL
 

Wellicht interessant