img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-4-2019 14:00

KERNgezond bij Atletiekvereniging Leudal

Heythuysen - Op donderdagochtend 4 april 2019 waren de leerlingen van de groepen 5 van basisschool De Neerakker te Heythuysen te gast bij Atletiekvereniging Leudal. Het werd een ochtend vol sportieve activiteiten en uitdagingen.

Verdeeld over vier groepjes gingen ze hier aan de slag met verschillende atletiekonderdelen. Onder professionele begeleiding van de trainers van Atletiekverenging Leudal kregen de kinderen op spelenderwijs een looptraining waarbij ze middels vragen te beantwoorden steeds door mochten naar een volgend looponderdeel.
 
Daarna gingen ze aan de slag met speerwerpen voor kinderen: het vortex werpen. De leerlingen leerden de basistechnieken van het werpen. Ook hoogspringen stond op het programma. Op een leuke manier werd ingegaan op de technieken die hierbij komen kijken en dat bleek toch niet mee te vallen.  

Als rustonderdeel was er een voedingsquiz waarbij kinderen in groepjes goed moesten samenwerken en tactisch denken.

Aan het einde van de ochtend werd er een estafette tussen de groepjes gerend. Dit was een erg spannende en leuke afsluiting van een uiterst sportieve ochtend!

Kinderen die het leuk vinden om te rennen kunnen zich opgeven voor de Roermond City Run op 28 april 2019 en kunnen hiervoor ook training krijgen. Interesse? Opgeven kan via deze link.
 

Wellicht interessant