img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-7-2023 11:15

Brigitte - klaprozen bij de Achelse Kluis

Grathem - 2 juli 2023 - Opeens zijn ze er weer, eerst zie je alleen maar de harige stengels, maar dan opeens ook de mooie (rode) blaadjes, klaprozen. In de tuin, in de bermen en op de akkers. Ik vind dat altijd een echt zomers plaatje, waar we helaas slechts twee maanden, van ongeveer eind mei tot en met juli, van kunnen genieten. Dus als er dan een berichtje langskomt van ‘De Groote Heide’ met prachtige foto’s van klaprozen, wil ik daar wel heen.

Bij de Achelse Kluis ligt een mooi veld, speciaal aangelegd met wandelpaden erdoorheen, zodat de fragiele bloemen niet vertrapt worden en iedereen er zo lang mogelijk van kan genieten. Menige auto of fietser stopt dan ook bij het veld en ook wordt het veel gebruikt voor foto-shoots.

Mocht je nog een tochtje willen maken, ga er dan zeker eens kijken: De mooiste klaprozenvelden vind je hier | De Groote Heide.

Over enkele maanden weer een nieuw natuurfilmpje uit onze regio. Tot dan! Brigitte

Brigitte Gijsman uit Grathem deelt sinds juli 2020 enkele malen per jaar haar natuurfilmpjes met jullie via DeltaLimburg.nl, inclusief haar persoonlijke verhaal achter elk filmpje.

Kopfoto Maurice Smeets (juffer)/ foto en film Brigitte Gijsman
020723/HvL

Wellicht interessant