img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-4-2024 15:16

Themawandeling Wessem – de oudste stad van Limburg

Wessem - 16 april 2024 - Ontdek de rijke geschiedenis van Wessem! Wandel op zondag 21 april mee met de VVV- gids voor een boeiende verkenningstocht door het historische centrum van Wessem. Deze charmante stad, opgericht in de 10e eeuw en de oudste stad van Limburg, neemt je mee op een reis door de tijd terwijl je de prachtige monumentale gebouwen en nostalgische straatjes verkent, geplaveid met maaskeitjes die het beschermd stadsgezicht vormen. 

img

Als de oudste stad van Limburg geniet Wessem al eeuwenlang een speciale status. In 1118 verwierf de stad al rechten op vissen, molens, havens en tol, wat gelijk staat aan een officieel stadsrecht. Dit maakt Wessem de oudste stad in Belgisch en Nederlands Limburg!

De strategische ligging aan de Maas stimuleerde al vanaf de Middeleeuwen de handel, wat nog steeds te zien is op het marktplein met zijn middeleeuwse vormgeving.

Tijdens de wandeling word je ondergedompeld in de glorietijden van Wessem als handelsstad. De gids deelt boeiende verhalen en wijst op de prachtige details die de rijke historie van Wessem weerspiegelen. Bewonder de monumentale woonhuizen uit de 16e, 18e en 19e eeuw en laat je meevoeren door de unieke charme van Wessem.

Praktische informatie

wanneer - zondag 21 april 2024, aanvang 14.00 uur

waar - startpunt is bij Gasterie de Knip, Groenstraat 1 in Wessem.

deelname - reserveren is verplicht en kan via webshophartvanlimburg.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
160424/HvL

Wellicht interessant