img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-12-2018 10:00

Centrum Donderberg feestelijk geopend

Roermond - Op vrijdagmiddag 7 december werd het vernieuwde centrum van de wijk Donderberg in Roermond op ludieke wijze geopend door wethouder Rens Evers in een mini-auto met reuzenhelm. Er was live muziek, gratis hapjes, de Weekmarkt Donderberg en diverse activiteiten voor kinderen. Onze verslaggever was erbij en sprak met wethouder Rens Evers over deze middag en over de toekomstplannen. 

Een opvallende nieuwe plek in het centrum is het ‘Zonnestralenplein’. Dat plein, dé entree van het winkelcentrum, is gelegen tussen de twee nieuw aangelegde parkeerplaatsen. Het plein biedt ruimte voor activiteiten zoals de Weekmarkt Donderberg die elke vrijdag plaatsvindt.

De rijbaan die voorheen uitnodigde tot hard rijden is nu versmald en de fietsers houden een plek op de rijbaan.Er zijn diverse maatregelen genomen die hard rijden ontmoedigen en de veiligheid van fietsers en voetgangers verhogen.  

Er zijn 120 parkeerplaatsen gerealiseerd en een ruime fietsenstalling.   

In het hele centrumgebied worden in december bomen en hagen geplant. Volgend voorjaar worden de plantenbakken gevuld met mooie, kleurrijke bloemen.  

Wellicht interessant