img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-1-2020 15:15

Jongerencentrum Gotcha Roermond door brandstichting verwoest

Roermond - Jongerencentrum Gotcha in Roermond is op Oudejaarsavond, 31 december 2019, volledig verwoest door brand. Volgens de politie het gevolg van brandstichting. Ook aan het nabije Cruyff Court zijn vernielingen aangebracht. De schade in Gotcha is zo groot dat het jongerencentrum en de sportschool voor een nog onbekend periode gesloten moeten blijven.

In het jongerencentrum op de Donderberg worden activiteiten en ondersteuning voor jeugd en jongeren van 8 t/m 23 jaar aangeboden. Denk hierbij aan sport, breakdance, streetdance, hiphop, disco’s, flimpjes maken, fotografie, brassband, knutselen, jongerendebat en nog veel meer. Er zijn structurele activiteiten, maar ook incidentele activiteiten. 

Enkele maanden geleden zijn bijzondere, bedrukte gevelplaten gemaakt voor de buitenkant van Jongerencentrum Gotcha. Een initiatief van Fiel Schelfhout, met (financiële) bijdrages van organisaties, bedrijven en politieke partijen én dankzij een speciale techniek van Euramax.  

Gotcha-medewerkster Aukje van Weert schrijft op haar FB-pagina: “Wat een verschrikkelijk einde van het jaar.. Door bewuste brandstichting is er enorme schade aan Gotcha en het Cruyff Court toegebracht. We hebben ons onwijs hard ingezet om een fijne plek voor de jeugd in de wijk te maken, een veilige en vertrouwde plek. Dit is hen in één klap afgenomen. Dat doet mij veel verdriet. De schade in Gotcha is zo groot dat het jongerencentrum en de sportschool gesloten moeten blijven. Hoe dit er verder uit gaat zien weten we nu nog niet.."

Foto's: FB Aukje van Weert 

 

 



 

Wellicht interessant